Geïnspireerd willen worden hoe jij je Kerstmenu van 2019 kunt presenteren? Bekijk hier onze video’s van de voorgerechten en volg de opmaak van Chefkok Tom Hartjes.
Geschroeide tonijn met een salade van rettich en wakame, limoen crème, gepofte rijst en tomasu
Plaats de tonijn in het midden van het bord
Plaats hierop de salade van rettich en wakame
Spuit de limoen-crème op en om het gerecht
Maak de sla blaadjes aan met wat olijfolie en leg deze speels op het gerecht
Maak het af met de Tomasu en gepofte rijst
Carpaccio Black Angus met truffel crème, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en jonge sla blaadjes
Keer het folie met de carpaccio om op een bord
Voeg naar smaak peper en zout toe
Knip het spuitzakje open en spuit de truffel crème in streepjes over het gerecht
Maak de sla blaadjes aan met wat olijfolie en leg deze speels op het gerecht
Garneer af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Wild paté met gekarameliseerde appel, uien compote, brioche brood en pompoen crème
Plaats de brioche (het broodje) 2 minuten in de oven van 180 graden
Spuit de pompoen crème op het bord. Trek met de onderkant van een lepel een streep over het bord
Plaats de paté langs deze lijn op het bord en daarnaast de brioche
Gebruik een klein theelepeltje om de uiencompote op het bord te plaatsen
Plaats een appelstukje op de pate en de andere er schuin tegenover
Maak de sla blaadjes aan met wat olijfolie en leg deze speels op het gerecht
Salade burrata met gemarineerde tomaten, creme van avocado en een vinaigrette van basilicum
Marineer de tomaten met de aceto balsamico (donkere dressing) Plaats de tomaten salade midden op een bord
Plaats hierop de burrata en pesto
Spuit dopjes avocado om het gerecht
Garneer het gerecht met de vinaigrette van basilicum
Maak de slablaadjes aan met olijfolie en leg deze speels op het gerecht