Presentatie – Hoofdgerechten

Geïnspireerd willen worden hoe jij je Kerstmenu van 2019 kunt presenteren? Bekijk hier onze video’s van de hoofdgerechten en volg de opmaak van Chefkok Tom Hartjes.


Geroosterde kabeljauw met gamba’s, fregola met venkel en jus van schaaldieren

  1. Schuif de aluminium bak met kabeljauw, gamba’s, fregola en groenten in de voorverwarmde oven (7 a 8 minuten)
  2. Verwarm de jus van schaaldieren in een pannetje
  3. Haal het gerecht uit de oven, plaats de fregola en groenten in het midden op het bord
  4. Maak een torentje door bovenop de fregola de kabeljauw en gamba’s te plaatsen
  5. Garneer het gerecht af met de jus van schaaldieren



Twee bereidingen van kalf (sukade & steak) met een puree van grove mosterd en een jus van meloesuitjes

  1. Plaats de aluminium bak met steak, sucade en mix groente in de voorverwarmde oven (6-8 minuten)
  2. De puree verwarmt u in de magnetron of in een pan met kokend water (10 minuten alvorens u de verpakking verwijderd
  3. De meloesuitjes/jus verwarmt u in een pannetje
  4. Haal het gerecht uit de oven, smeer de puree in het midden op het bord, plaats hierop de groentes en vervolgens de sucade en de steak, giet de meloesuitjes/jus over en om het gerecht

LET OP! plastic kan niet in de oven, de aluminium schaal wel, echter hier de deksel van verwijderen.


Hertenbiefstuk gegrild van de Big Green Egg met een puree van knolselderij en een jus van calvados

  1. Plaats de aluminium bak met de hertenbiefstuk en mix groente in de voorverwarmde oven (7-9 minuten)
  2. De puree verwarmt u in de magnetron of in een pan met kokend water (10 minuten alvorens u de verpakking verwijderd
  3. De jus verwarmt u in een pannetje
  4. Haal het gerecht uit de oven, smeer de puree in het midden op het bord, plaats hierop de seizoen groente en tot slot de hertenbiefstuk en giet het gerecht over met de jus



Truffel gnocchi met gerookte bietjes, geroosterde pompoen en groene asperges met een crème van Olde remeker kaas

  1. Doe de gnocchi, mix groente inclusief de kaassaus in een bakpan op middel hoog vuur
  2. Verwarm de bietjes in een apart pannetje
  3. Roer de gnocchi warm maar niet te ruig, anders maak je de gnocchi kapot. De gnocchi is klaar als de kaas saus gemengd is met de gnocchi en goed warm is
  4. Plaats de gnocchi in het midden van het bord plaats hierop de bietjes
  5. Maak de sla blaadjes aan met een beetje olijfolie en garneer over het gerecht
  6. Maak het gerecht af met geraspte kaas (naar wens)