KERST 2020

BEDANKT
Wat leuk dat je dat je dit jaar de kersttraiteur in huis hebt gehaald. Kerst is voor mij altijd een moment van bezinning. Een moment waarop ik terugkijk op het afgelopen jaar, maar ook stil sta en denk aan mijn geliefden, ook zij die niet meer met mij kunnen zijn. Het is voor iedereen een heel gek jaar geweest en ik geloof dat we met elkaar veerkracht zullen tonen om van 2021 weer een super-jaar te maken. Mijn dank is groot voor de steun die ik van iedereen heb mogen ontvangen.

Ik wens allen het komende jaar dan ook in alle opzichten een mooi, smaakvol, maar vooral gezond jaar toe.


BEREIDINGSWIJZE
Al onze gerechten zijn met de meeste zorg en persoonlijke aandacht bereid en verpakt. Het is raadzaam de gerechten minimaal 120 minuten voor serveren uit de koelkast te halen.
De zoete desserts kunnen wel in de koelkast blijven staan.

Als de tafel gedekt is en de gasten zitten aan tafel kunnen we beginnen. Verwarm een ruime pan heet water tot net onder het kookpunt. Verwam de oven voor op 180 graden. Om het gerecht chefwaardig te bereiden en te serveren volg de stappen of bekijk de video’s van onze voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Het kan niet mislukken,

Ben je trot op je creatie en wil je dat delen? Maak foto’s van je avond en de gerechten een deel deze op Instagram. Vergeet ons niet te taggen @chefkoktomhartjes.

Voorgerechten:

TONIJN | SINAASAPPEL | WASABI | SALTED FINGERS

  1. Plaats de tonijn dakpansgewijs in het midden van het bord
  2. Knip een klein puntje van het spuitzakje
  3. Spuit de wasabi-crème op en om het gerecht
  4. Besprenkel het gerecht met de sesam-vinaigrette
  5. Voeg de sla-blaadjes en salted finger speels toe aan het gerecht
  6. Garneer het gerecht af met de crunch van wasabi

STEAK TARTAAR | PIMENT | MOSTERDZAAD | RODE BIET

  1. Plaats de tartaar in het midden van het bord
  2. Verdeel het mengsel van rode biet en ui op de tartaar
  3. Knip een klein puntje van het spuitzakje met de crème van piment
  4. Spuit de piment in kleine dopjes op het gerecht
  5. Garneer het gerecht af met de kruidensla en mosterdzaad

CARPACCIO HERT | WINTERGROENTE | TRUFFEL VINAIGRETTE | CHIPS SCHORSENEREN

  1. Keer het folie met de carpaccio om op een bord
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe
  3. Verdeel de wintergroente over de carpaccio
  4. Besprenkel de truffel-vinaigrette over het gerecht
  5. Verdeel speels de kruidensla over het gerecht
  6. Garneer af met de chips van schorseneren

BRUSCHETTA JORISBROOD | BURRATA | GEROOKTE BIET | KERRIE | BLOEMKOOL

  1. Plaats de bruschetta in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 5 minuten op 180 gaden
  2. Plaats de bruschetta midden op het bord
  3. Verdeel hierover het mengsel van de bietjes
  4. Plaats de bol burrata bovenop de bruschetta
  5. Verdeel de kerrie bloemkool en garneer het gerecht af met de kruidensla

Hoofdgerechten:

ZALM | HOISIN | KROKANTE KNOFLOOK | SPAGHETTI AIOLI

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) met zalm, spaghetti en groenten in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Haal het gerecht uit de oven
  3. Plaats de groenten in het midden op het bord en leg de spaghetti daar bovenop
  4. Plaats vervolgens de zalm bovenop de spaghetti
  5. Garneer het gerecht af met de krokante knoflook en olijfolie uit de aluminium schaal

BAVETTE | SUKADE | AARDAPPELGRATIN | JUS VAN TRUFFEL

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm de jus in de pan
  3. Haal het gerecht uit de oven
  4. Plaats de groeten in het midden van het bord
  5. Leg de sukade en steak bovenop de groenten
  6. Plaats daarnaast de aardappelgratin
  7. Schenk de verwarmde jus over en om het gerecht

HERTENBIEFSTUK | ROZEMARIJN | MOUSSELINE EPOISSES | JUS ACETO BALSAMICO

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm het zakje puree in een pan met heet water voor 10 minuten
  3. Verwarm de jus in de pan
  4. Haal het gerecht uit de oven
  5. Plaats de puree in het midden op het bord met de groentes daar bovenop
  6. Trancheer het hert 1 keer doormidden
  7. Schenk de verwarmde jus over en om het gerecht

RAVIOLI | CITROEN | RICOTTA | SPINAZIE | SALIEBOTER

  1. Plaats de vacuüm zak met ravioli’s, groenten en saus in een pan met heet (net onder kookpunt) water voor circa 10 minuten
  2. Knip de zak open
  3. Inhoud van de zak in het midden van het bord
  4. Maak de sla-blaadjes aan met een beetje olijfolie en garneer deze over het gerecht
  5. Garneer het gerecht af met de geraspte kaas

Nagerechten:

WENTELTEEFJE | ROMANOFF | KERSEN | LIMONCELLO

  1. Plaats het wentelteefje op het bakpapiertje in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 4 – 5 minuten op 180 gaden
  2. Plaats het warme wentelteefje midden op een bord
  3. Lepel hierop de gemarineerde kersen
  4. Schep de romanoff op/over het gerecht
  5. Verkruimel de eiwitschuimpjes over het dessert

CITROENTAART | CRUMBLE | CHOCOLA | ROOD FRUIT

  1. Plaats het citroentaartje midden op een bord
  2. Plaats het bakje (zonder deksel) met de crumble van chocola en rood fruit in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 4 – 5 minuten op 180 gaden
  3. Verdeel de warme crumble over het taartje
  4. Verkruimel de eitwitschuimpjes over het dessert