KERST 2022

BEDANKT
Wat leuk dat je dat je traiteur van Tom in huis hebt. Dek je tafel met je mooiste linnen en servies en zet je favoriete playlist aan. Tom heeft er 1 met zijn favorieten voor je samengesteld. Luister naar “Traiteur by Tom 2022” op Spotify.

Al onze gerechten zijn met de meeste zorg en persoonlijke aandacht bereid en verpakt. Het is raadzaam de gerechten minimaal 120 minuten voor serveren uit de koelkast te halen.
De zoete desserts kunnen wel in de koelkast blijven staan.

Als de tafel gedekt is en de gasten zitten aan tafel kunnen we beginnen. Verwarm een ruime pan heet water tot net onder het kookpunt. Verwam de oven voor op 180 graden. Om het gerecht chefwaardig te bereiden en te serveren volg de stappen of bekijk de video’s van onze voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Het kan niet mislukken.

Ben je trot op je creatie en wil je dat delen? Maak foto’s van je avond en de gerechten een deel deze op Instagram. Vergeet ons niet te taggen @chefkoktomhartjes.

Voorgerechten:

TONIJN TARTAAR | GEKONFIJTE GAMBA’S | LIMOEN CREME | GEPOFTE RIJST

  1. Plaats de tartaar met de gamba’s in het midden van het bord
  2. Plaats de wakame op het gerecht
  3. Knip een klein puntje van het spuitzakje
  4. Spuit de limoen crème zigzaggend over het gerecht
  5. Verdeel de wasabi gepofte rijst mix en garneer af met de kruidensla

CARPACCIO RUND | TRUFFEL CREME | PARMEZAANSE KAAS |
NOTENSLA

  1. Keer het folie met de carpaccio om op een bord
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe
  3. Knip het spuitzakje open en spuit de truffel crème zigzaggend over de carpaccio leeg
  4. Maak de sla aan met een beetje olijfolie en plaats het speels op het gerecht
  5. Garneer af met Parmezaanse kaas en de tomatencrumble

WILD PATE | BRIOCHE | GECARAMELISSEERDE UI | APPEL | PISTACHE

  1. Verwarm de brioche (broodje) 3 min in de voorverwarmde oven (180 graden)
  2. Plaats de pate op het bord en daar half boven op de brioche
  3. Draai een canelle van de compote en plaats deze op het broodje
  4. Verdeel de spongecake over het broodje
  5. Plaats de appeltjes, 1 op de pate en 1 op het bord
  6. Garneer af met pistache en kruidensla

SALADE VAN GEROOKTE BIETJES | ACETO BALSAMICO UITJES | BURRATA | WALNOTEN | TIJM

  1. Plaats de bietjes in het midden van het bord
  2. Verdeel de noten crumble over de bietjes
  3. Plaats nu de aceto balsamico uitjes en de burrata op het gerecht en besprenkel met het sap wat nog in het bakje zit
  4. Garneer af met de kruidensla op het gerecht

Hoofdgerechten:

ROODBAARS | SALSA VAN TOMAAT | GROENE ASPERGES | PUREE VAN GEPOFTE KNOFLOOK

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) met roodbaars, asperges en groenten in de voorverwarmde oven ( 8 à 10 minuten)
  2. Verwarm het zakje met puree au bain mari (8-10 minuten)
  3. De tomatensalsa verwarm je in een pannetje
  4. Haal het gerecht uit de oven
  5. Knip een hoekje van het vacuumzakje en spuit de puree in het midden van het bord
  6. Plaats de groenten op de puree
  7. Plaats de roodbaarsfilet met groene asperges bovenop
  8. Draai canelles van de tomatensalsa en garneer het gerecht hiermee

DIAMANTHAAS | SUCADE | HOLLANDAISE SAUS | AARDAPPELGRATIN

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm de Hollandaise saus in een pannetje
  3. Haal het gerecht uit de oven
  4. Plaats de gratin op het bord en daarbovenop de sukade en diamanthaas (deze eventueel trancheren)
  5. Verdeel de groentes over het gerecht
  6. Schenk de jus uit het aluminium bakje over het gerecht
  7. Schenk de verwarmde Hollandaise saus over het gerecht

HERTENBIEFSTUK | CHAMPAGNE ZUURKOOL | MOUSSELINE VAN MOSTERD | JUS VAN PORT

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm het zakje puree au bain mari (8 -10 minuten)
  3. Verwarm de jus in een pannetje
  4. Haal het gerecht uit de oven
  5. Knip een hoekje van het vacuumzakje en spuit de puree in het midden van het bord met de groentes en zuurkool daar bovenop
  6. Trancheer het hert
  7. Schenk de verwarmde jus over en om het gerecht

GEROOSTERDE BLOEMKOOL | TRUFFEL AARDAPPEL | REMEKER KAASSAUS | AMANDELSCHAAFSEL

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm de kaassaus au bain mari (8 -10 minuten)
  3. Haal het gerecht uit de oven
  4. Knip een puntje van de sauszak en knijp deze uit in het midden van het bord
  5. Plaats hierop de truffelaardappels en groentes
  6. Vervolgens plaats je de bloemkool boven op het gerecht en besprenkel nog met de achtergebleven olie
  7. Verdeel het amandelschaafsel over het gerecht

Nagerechten:

PANNA COTTA | LEMON CURD | CANTUCCINI | KERSEN

  1. Haal het plastic randje van de panna cotta af en plaats hem midden op een bord
  2. Lepel de kersen over het taartje
  3. Maak het gerecht af met witte chocolade crumble en cress plantjes

CHOCOLADE MOELLEUX | PEER | STERANIJS | DULCHE DE LECHE

  1. Plaats het chocoladetaartje op het bakpapier voor 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden)
  2. Start met de Dulche de leche als basis op het bord
  3. Plaats hierop het warm lopend chocolade taartje
  4. Draai een canelle van de perencompote en plaats deze naast het taartje (gebruik hiervoor 2 lepels)
  5. Het peertje doop je in de koffie/chocolade crumble en plaats je tegen het taartje
  6. Maak het gerecht af met de cress plantjes