KERST 2021

BEDANKT
Wat leuk dat je dat je traiteur van Tom in huis hebt

Al onze gerechten zijn met de meeste zorg en persoonlijke aandacht bereid en verpakt. Het is raadzaam de gerechten minimaal 120 minuten voor serveren uit de koelkast te halen.
De zoete desserts kunnen wel in de koelkast blijven staan.

Als de tafel gedekt is en de gasten zitten aan tafel kunnen we beginnen. Verwarm een ruime pan heet water tot net onder het kookpunt. Verwam de oven voor op 180 graden. Om het gerecht chefwaardig te bereiden en te serveren volg de stappen of bekijk de video’s van onze voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Het kan niet mislukken,

Ben je trot op je creatie en wil je dat delen? Maak foto’s van je avond en de gerechten een deel deze op Instagram. Vergeet ons niet te taggen @chefkoktomhartjes.

Voorgerechten:

ZALM TARTAAR | PARELS SOJA | LIMOEN | WASABI CRUNCH

  1. Plaats de tartaar met parels in het midden van het bord
  2. Knip een klein puntje van het spuitzakje
  3. Spuit de limoen crème over het gerecht
  4. Plaats hierop de kruidensla
  5. Garneer af met de sesam vinaigrette en wasabi crunch op en om het gerecht

CARPACCIO RUND | WINTERGROENTE | TRUFFEL VINAIGRETTE |
PARMEZAAN

  1. Keer het folie met de carpaccio om op en bord
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe
  3. Verdeel de wintergroente over de carpaccio
  4. Sprenkel de truffel vinaigrette over het gerecht
  5. Plaats speels de kruidensla op het gerecht
  6. Garneer af met Parmezaanse kaas

WILD TRIO | POMPOEN | GEKARAMELISEERDE UI | BRIOCHE

  1. Verwarm de brioche (broodje) 3 min in de voorverwarmde oven (180 graden)
  2. Plaats de brioche op het bord
  3. Plaats de paté, bonbon en mousse op het bord om de brioche heen
  4. Verdeel de pompoen op en om het gerecht
  5. Doe dit ook met de gekarameliseerde ui
  6. Plaats tot slot de kruidensla op het gerecht

SALADE VAN BIETJES | GEITENKAAS CRÈME | WALNON | TIJM

  1. Verwarm de geitenkaas 4 min in de voorverwarmde oven (180 graden)
  2. Plaats de geitenkaas midden op het bord
  3. Plaats hierover heen de steker
  4. Verdeel de bietjes rood en geel
  5. Lepel de geitenkaas crème over het gerecht en vervolgens de crunch van walnoot & tijm
  6. Garneer af met de kruidensla op het gerecht

Hoofdgerechten:

ZEEBAARS | GAMBA’S | FREGOLA | TOMATENSALSA

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) met zeebaars, gamba’s, fregola en groenten in de voorverwarmde oven ( 8 à 10 minuten)
  2. De tomatensalsa verwarm je in een pannetje
  3. Haal het gerecht uit de oven
  4. Plaats de fregola en groenten in het midden op het bord
  5. Plaats hierop de zeebaars met gamba’s, garneer het gerecht af met de tomatensalsa

IRON STEAK | AARDAPPELGRATIN | STROGANOFF

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm de stroganoff saus in een pannetje
  3. Haal het gerecht uit de oven
  4. Plaats de gratin in het midden van het bord
  5. Naast de gratin plaats je de groentes
  6. Plaats hier boven op de steak (eventueel getrancheerd)
  7. Schenk de verwarmde stroganoff saus over en om het gerecht

HERTENBIEFSTUK | SUKADE | ZUURKOOL | JUS VAN RODE WIJN

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm het zakje puree in een pan met heet water voor 10 minuten
  3. Verwarm de jus in een pannetje
  4. Haal het gerecht uit de oven
  5. Knip een hoekje van het vacuumzakje en spuit de puree in het midden van het bord met de groentes daar bovenop
  6. Trancheer het hert 1 keer doormidden
  7. Schenk de verwarmde jus over en om het gerecht

KOOLRABI | CHIMICHURRI | GROENTE WELLINGTON

  1. Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
  2. Verwarm de chimichurri in een pannetje (let op dit mag niet koken!)
  3. Haal het gerecht uit de oven
  4. Plaats in het midden op het bord de groentes, hierop de koolrabi
  5. Hiernaast plaats je de groentewellington
  6. Giet tot slot de chimichurri over en om het gerecht.

Nagerechten:

ITALIAANSE TRIFLE | LIMONCELLO | KERSEN | VANILLE

  1. Breek de lange vingers door de helft en besprenkel met de limoncello-sinaasappelsap
  2. Plaats 3 halve vingers in een glas en lepel hierop de helft van de vanille room
  3. Vervolgens de compote van kersen en herhaal stap 2
  4. Maak het gerecht af met chocolade crumble en cress plantjes

PAVLOVA | WITTE CHOCOLADE | LEMON CURD

  1. Plaats de pavlova midden op een bord
  2. Lepel hierop de lemoncurd crème en vervolgens de compote van rood fruit
  3. Maak af met de crunch van witte chocola en cress plantjes