BEDANKT
Wat leuk dat je dat je de Shared dining box van Tom in huis hebt. Dek je tafel met je mooiste linnen en servies en zet je favoriete playlist aan. Tom heeft er 1 met zijn favorieten voor je samengesteld. Luister naar Traiteur by Tom 2024 op Spotify.
Al onze gerechten zijn met de meeste zorg en persoonlijke aandacht bereid en verpakt. Het is raadzaam de gerechten minimaal 120 minuten voor serveren uit de koelkast te halen.
De zoete desserts kunnen wel in de koelkast blijven staan.
Als de tafel gedekt is en de gasten zitten aan tafel kunnen we beginnen. Verwarm een ruime pan heet water tot net onder het kookpunt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Om het gerecht chefwaardig te bereiden en te serveren volg de stappen of bekijk de video’s van onze voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Het kan niet mislukken.
Ben je trot op je creatie en wil je dat delen? Maak foto’s van je avond en de gerechten een deel deze op Instagram. Vergeet ons niet te taggen @chefkoktomhartjes.

Voorgerechten:
TONIJN | TOM KHA KAI | KOMKOMMER | RADIJS | WASABI CRUNCH
- Pak een bord
- Knip de punt van de vacuumzak met Tom Kha Kai crème en spuit deze leeg in het midden van het bord
- Plaats aan de linkerkant de tonijn deels boven op de crème
- Rol de komkommerplakken op tot rolletjes
- Verdeel de zoet zure groente op en om het gerecht
- Strooi hierover de crumble
- Maak het gerecht af met de cress plantjes
BUIKSPEK | TOM KHA KAI | KOMKOMMER | RADIJS | WASABI CRUNCH (GERECHT IN BOX ZONDER VIS!)
- Pak een bord
- Knip de punt van de vacuumzak met Tom Kha Kai crème en spuit deze leeg in het midden van het bord
- Plaats aan de linkerkant het buikspek deels op de crème
- Rol de komkommerplakken op tot rolletjes
- Verdeel de zoet zure groente op en om het gerecht
- Strooi hierover de crumble
- Maak het gerecht af met de cress plantjes
STEAK TARTAAR | KROKANT | TRUFFEL | ZOET ZURE UI | REMEKER KAAS
- Pak een bord
- Plaats het krokant in het midden op het bord en plaats daarop op de steak tartaar
- Knip het spuitzakje open en spuit de truffel crème zigzaggend over de steak tartaar leeg (naar wens)
- Verdeel de zoet zure uien over het gerecht
- Garneer af met de geraspte Remeker kaas en de mix van cress plantjes
MABRE EEND | SUIKERBROOD | ZILVER UITJES | KERSEN | SPECULAAS
- Pak een bord
- Verwarm het suikerbrood 5 min in de voorverwarmde oven (180 graden)
- Plaats de mabre van eend rechts op het bord
- Draai een canelle (met 2 theelepels)van de compote en plaats deze op het bord
- Plaats het verwarmde suikerbrood links op het bord
- Verdeel de gekaramelliseerde zilveruitjes over het gerecht
CARPACCIO WINTERGROENTEN | BURRATA | AMANDELEN | GRANAATAPPEL
- Verdeel de carpaccio van wintergroente over het bord
- Plaats hier op de burrata-bol
- Maal een beetje peper over de burrata (naar wens)
- Besprenkel de burrata en vervolgens de carpaccio met de creme van aceto
- Strooi de amandelmix over het gerecht
- Vervolgens de granaatappelpitjes
- Maak het gerecht af met de sla blaadjes
- Besprenkel het gerecht tot slot met de kruidenolie uit het pipet
Hoofdgerechten:
ZEEBAARS | CHORIZO | BLOEMKOOL | REMEKER KAAS | KRUIDENOLIE
- Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) met de zeebaars in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
- Verwarm het zakje met bloemkool puree in een pan met heet water, tegen koken aan zet het zakje evt. vast met een knijper aan de rand van de pan (8-10 minuten)
- Knip een goede punt van het vacuumzakje en spuit de puree in het midden van het bord
- Plaats hier boven op de stukjes zeebaars
- Garneer het gerecht af met kaas, sla en kruidenolie
RAVIOLI | POMPOEN | CHORIZO | BLOEMKOOL | REMEKER | KRUIDENOLIE (GERECHT IN BOX ZONDER VIS!)
- Verwam de mix van chorizo en bloemkool in het aluminium schaaltje (zonder het plastic bakje) in de oven en verwarm dit 8 minuten op 180 graden
- Verwarm het zakje met bloemkoolpuree en het zakje met de ravioli ’s in een pan met heet water, tegen koken aan zet het zakje evt. vast met een knijper aan de rand van de pan (8-10 minuten)
- Knip een goede punt van het vacuumzakje en spuit de puree in het midden van het bord
- Plaats hier boven op de 2 ravioli’s
- Garneer het gerecht af met kaas, sla en kruidenolie
BLACK ANGUS SUKADE | HOISIN | POMPOEN | PEPER | KROKANTE KAANTJES
- Verwarm het vacuumzakje met de creme in een pan met heet water, tegen koken aan, zet de zakjes vast met een knijper aan de rand van de pan (8-10 minuten)
- Plaats de aluminium schaal (zonder deksel) met het vlees in de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht 8 – 10 minuten op 180 gaden
- Knip een goede punt van het vacuumzakje en spuit de creme in het midden van het bord
- Garneer de sukade met de krokante kaantjes mix
- Plaats deze vervolgens beiden op de puree
WILDSTOOF | TARTELETTE | MOUSSELINE MOSTERD | SPRUITJES | STOOFPEER
- Verwarm de tartelettes in de voorverwarmde oven en verwarm ze 6 – 8 minuten op 180 gaden
- Verwarm de wildstoof in een pannetje (tegen koken aan)
- Plaats de tartelettes op een bord
- Vul deze met de wildstoof
- Garneer de tartelettes met de stukjes stoofpeer en spruitjes
GRATIN | KNOLSELDERIJ | AARDAPPEL | TRUFFEL | TALEGGIO | HAZELNOOT
- Verwarm het vacuumzakje met de knolpuree in een pan met heet water, tegen koken aan, zet de zakjes vast met een knijper aan de rand van de pan (8-10 minuten)
- Verwarm de gratins in de oven ( 8-10 minuten)
- Knip een goede punt van het vacuumzakje en spuit de puree in het midden van het bord
- Plaats de gratin taartjes boven op de puree en besprenkel het gerecht met de beurre noissette welke is achtergebleven in het aluminium bakje
- Garneer het gerecht af met de sla blaadjes
Nagerechten:
MOELLEUX CHOCOLADE | WITTE CHOCOLADE MOUSSE | PEER | ROZE PEPER
- Het chocolade taartje plaats je op bakpapier 8 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden)
- Plaatst het taartje op het bord
- Knip het punt van de spuitzak en spuit de witte chocolade mousse naast het gerecht. Je kunt er met de bolle kant van een lepel een veegbeweging door maken
- Strooi over de mouse de crumble van roze peper
- De perencompote lepel je naast het gerecht
- Maak het gerecht af met cress plantjes en de feestelijke tuille
CHEESECAKE | GINGER SNAPS | CRANBERRY | PISTACHE
- Plaats de cheesecake in het midden van het bord
- Strooi de pistachcrumble boven op de cheesecake
- Plaatst de tuille bovenop de pistache crumble
- Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit een oneven aantal dopjes op het gerecht
- Maak het gerecht af met de cress plantjes