Presentatie – Voorgerechten

Geïnspireerd willen worden hoe jij je Kerstmenu van 2019 kunt presenteren? Bekijk hier onze video’s van de voorgerechten en volg de opmaak van Chefkok Tom Hartjes.


Geschroeide tonijn met een salade van rettich en wakame, limoen crème, gepofte rijst en tomasu

  1. Plaats de tonijn in het midden van het bord
  2. Plaats hierop de salade van rettich en wakame
  3. Spuit de limoen-crème op en om het gerecht
  4. Maak de sla blaadjes aan met wat olijfolie en leg deze speels op het gerecht
  5. Maak het af met de Tomasu en gepofte rijst


Carpaccio Black Angus met truffel crème, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en jonge sla blaadjes

  1. Keer het folie met de carpaccio om op een bord
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe
  3. Knip het spuitzakje open en spuit de truffel crème in streepjes over het gerecht
  4. Maak de sla blaadjes aan met wat olijfolie en leg deze speels op het gerecht
  5. Garneer af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten


Wild paté met gekarameliseerde appel, uien compote, brioche brood en pompoen crème

  1. Plaats de brioche (het broodje) 2 minuten in de oven van 180 graden
  2. Spuit de pompoen crème op het bord. Trek met de onderkant van een lepel een streep over het bord
  3. Plaats de paté langs deze lijn op het bord en daarnaast de brioche
  4. Gebruik een klein theelepeltje om de uiencompote op het bord te plaatsen
  5. Plaats een appelstukje op de pate en de andere er schuin tegenover
  6. Maak de sla blaadjes aan met wat olijfolie en leg deze speels op het gerecht


Salade burrata met gemarineerde tomaten, creme van avocado en een vinaigrette van basilicum

  1. Marineer de tomaten met de aceto balsamico (donkere dressing) Plaats de tomaten salade midden op een bord
  2. Plaats hierop de burrata en pesto
  3. Spuit dopjes avocado om het gerecht
  4. Garneer het gerecht met de vinaigrette van basilicum
  5. Maak de slablaadjes aan met olijfolie en leg deze speels op het gerecht